Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині місцеві громади вчаться, як розвивати економіку своїх територій

27 – 28 березня представники робочої групи з місцевого економічного розвитку Великокопанівської ОТГ брали участь в Майстерні LED BOOST: можливості для економічного розвитку для ОТГ.

5 осіб від робочої групи  відвідали захід, серед яких були представники місцевого бізнесу, місцевої влади та громадськості.

Під час заходу спеціаліст з МЕР Віталій Юрків та фахівець з МЕР Богдан Келічавий розповіли, як наша громада зможе отримати допомогу від програми DOBRE для проектів з місцевого економічного розвитку.

У перший день Майстерні робоча група працювала над розробкою ідей. Було досить складно, адже проект повинен бути сприятливим для економіного розвитку у громаді так, щоб:

1. Місцевий бізнес залишився у громаді і розвивався.

2. З’являлися нові підприємці.

3. Була можливість для професійної орієнтації та розвитку трудових ресурсів.

4 . Громада була зрозумілою для інвестора.

Ті ідеї, які зявлялися  не підходили тому, що створювали бізнес для бізнесу або бізнес в них був зовсім відсутній, тому в першу чергу нам довелося змінити думку про те, що проект з МЕР повинен не  стільки принести прибуток, скільки створити умови для отримання його підприємцями. У результаті розробили проекти щодо створення кооперативу з сушки та в’ялення овочів, фруктів та ягід  і щодо створення умов для проведення різноманітних заходів як в ОТГ, так і за її межами.

         Під час роботи у групі 28 березня виникла ідея третього проекту, реалізація якого створить умови для бізнесу, відпочинок для жителів громади та платформу для роботи громадських організацій.

Детальніше про всі проекти Ви дізнаєтеся під час зборів, які відбудуться найближчим часом. На сайті громади буде повідомлено про місце, дату та час зустрічі. Тому слідкуйте за новинами та оголошеннями.

Захід було проведено в рамках Програми DOBRE.

Заступник сільського голови з гуманітарних питань Надія Круц

Великокопанівська ОТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН