Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто знищує лісосмуги Херсонщини?

Про подію, яка сталася сьогодні на Херсонщині повідомляє Володимир Желуденко, голова Станіславської сільської ради на своїй сторінці у Фейсбук:

 – Сьогодні, 28.03.19 о 16 годині в.о.старости села Софіївка виявив пожежу в лісосмузі біля території свого старостинського округу. Виявляється підприємство ТОВ “Енограй” всі обрізки із садів та виноградників згорнули до лісосмуг і хтось “невідомий” їх попідпалював. Тим самим знищивши як дерева так і велику кількість іншої рослинності та тварин, які проживають в лісосмугах.
Останнім часом великий ажіотаж піднявся навколо спалювання очерету. Губернатор навіть пообіцяв 50000 винагороди за інформацію про паліїв. А тут навмисний підпал лісосмуги, не треба ні вертольотів, ні плавзасобів і оперативна група Білозерського РВ НП навіть відмовилася виїжджати на місце пригоди. Екологічна інспекція також відмовилася, аргументувавши, що вона буде працювати по документах поліції. Після цього критичного посту всі вони приїдуть штрафувати сільського голову (знайдуть за що), бо його ж не треба шукати, як паліїв.
Хочу сказати окремі слова вдячності Білозерському підрозділу ДСНС. Пожежний автомобіль прибув до села Софіївка через 13 хвилин після виклику і ліквідував пожежу.
P.S. Передбачаю, що тепер ці купи лози і гілок будуть горіти в лісосмугах тільки вночі, можливо навіть сьогодні вночі. Бо ці ж купи все одно ніхто утилізувати чи вивозити не збирається.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН