Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині “накрили” ділків, які ділили 1,3 мільйона на підкуп членів комісій та спостерігачів

“Чорна” каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень “ПриватБанку” у Подільську

Під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління Служби безпеки в області та поліція викрили факти незаконноі організаціі виборчого процесу на користь однієї з політичних сил. Як повідомляє Depo.Одеса, про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

За її словами, мережу протиправної діяльності розповсюдили на території п’яти районів Одеської області: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського.

“Чорну” касу тримали у службовому кабінеті начальника структорного підрозділу “ПриватБанка” у Подільську. “Незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 мільйону 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за такі дії підконтрольним членам комісій і спостерігачам”, – йдеться у повідомлені Сарган. 

Також прес-секретар розповіла, що таке “сітка”. Це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах Президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тис. грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій та іншу документацію.

Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.

Триває розслідування за ч.3 ст. 157, ч. 4 ст.160 КК України. Покарання за порушення виборчого законодавства – це до 7 років за ґратами.

https://www.facebook.com/LarysaSargan/posts/2579606758779499

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН