Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Залізнична диверсія на Херсонщині

Спільна операція поліції Горностаївського та Нижньосірогозького районів Херсонщини «поставила крапку» у бурхливій діяльності сільських диверсантів. На дистанції близько трьох кілометрів залізниці невідомі розкрали тут деталі верхньої будівлі залізничного шляху – витягли й забрали з собою сотні підкладок та костилів, які втримували рейки. Збиток Одеської залізниці від такого набігу обчислюється десятками тисяч гривень. Але справа навіть не в грошах: якби диверсію не помітили вчасно, з рейок, що розійшлися в різні боки, міг зійти вантажний чи навіть пасажирський потяг (такий пошкодженою ділянкою ходить раз на добу). А в результаті катастрофи рахунок збиткам міг піти вже на мільйони, та й людських жертв було б не уникнути.

Оперативники слушно допустили: вкрадений метал варто пошукати у пунктах купівлі брухту. І були праві — у Нижніх Сірогозах вони таки знайшли «точку», де відшукалося 53 підкладки та 283 костилі. Працівник пункту повідомив, що купив їх за 1600 гривень у місцевого жителя. Поліцейські відправилися до нього додому, і саме вчасно. Бо перестріли і 31-річного чоловіка, і його молодшого спільника якраз за вивантажуванням іншої частини залізничного майна з причепу білих «Жигулів» до гаражу. Тут вилучили ще 1040 костилів та 53 підкладки. Всі ці вироби вони впродовж трьох днів демонтували на ділянках залізниці біля різних сіл Нижньосірогозького та Горностаївського районів, використавши для актів вандалізму звичайний інструмент для видирання гвіздків (його також вилучили)

Обидва зловмисники виявилися раніше не судимими. Свою провину вони визнали. Начальник Горностаївського відділення Національної поліції, підполковник Олександр Гайдук кажу, що пояснення диверсанти дали стандартні: мовляв, роботи не було, а годувати родини якось було треба. У старшого з спільників і справді було троє дітей, але спроб знайти легальне джерело доходу він і не намагався робити. Натомість сусіди не раз бачили його із сокирою та пилкою у найближчих до райцентру лісосмугах із сокирою та пилкою – добував «дармові» дрова.  

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН