Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“СтопКор” звернувся до НАЗК через зловживання службовим становищем реєстратора Херсонської міськради (фото)

У вівторок, 19 березня, правозахисники ГО “Стоп Корупції” прийшли в Херсонську міську раду до начальника відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Купліванчук Г.П. з метою донести до її відома звернення, яке було передано в НАЗК щодо зловживання одного із реєстраторів службовим становищем.

Як з’ясували активісти, 26 лютого 2019 року громадянин Сандик А.Б. виявив правопорушення відносно нього та ТОВ “КПД-5С”, “Виробнича фірма “Паритет”. Державний реєстратор Херсонської міської ради Бондаренко Дмитро Олександрович, користуючись службовим становищем, вчинив незаконне втручання в роботу Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі – Реєстр), внаслідок чого ним було внесено хибні відомості з метою викривлення даних Реєстру.

“Додамо, що державними реєстраторами Херсонської міської ради вже неодноразово протягом 2017-2019 років в інтересах третіх осіб вчиняються протизаконні реєстраційні дії, які стають предметом дослідження у кримінальних провадженнях і адміністративних справах, з приводу чого активісти ГО “Стоп корупції” вже неодноразово зверталися до правоохоронних органів”, – було зазначено у зверненні.

Як розповіли активісти, Купліванчук від коментарів відмовилась і зауважила, що цим питанням “нехай займаються профільні органи”.

Цього ж дня представники “Стоп корупції” подали аналогічне звернення до Херсонського відділу реєстрації міської ради.

Ми й надалі будемо стежити за ходом подій у цій справі й інформуватимемо читачів.

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН