Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Крапку в довготривалій історії неякісних пасажирських перевезень у Воскресенському поставлено

Проблема неякісних пасажирських перевезень турбувала жителів приміського Вітовського району років зо п’ять поспіль. Вщент розтрощений рухомий склад, систематичні нарікання на порушення водіями підприємства – перевізника правил дорожнього руху та нормативів здійснення пасажирських перевезень – саме від такого “фірмового” сервісу, який надавало користувачам ТОВ «Мітап», були змушені потерпати і дорослі і діти. Обурені неякісним обслуговуванням люди стукали у всі двері, писали листи керівникам та представникам відповідних інстанцій. Неодноразово питання проблеми пасажирських перевезень ставало предметом обговорення на засіданнях постійної комісії з питань промислової політики та підприємництва, енергетики та енергозбереження, транспорту та розвитку інфраструктури Миколаївської обласної ради. Врешті-решт терпець увірвався і Вітовчани почали вимагати розірвання договору з перевізником. Ще б пак, протягом двомісячних перевірок, які здійснювалися управлінням “Укртрансбезпеки” в Миколаївській області, було складено двадцять актів про порушення. Водночас, для розірвання договору достатньо трьох. Управлінням інфраструктури перевізникові надавався термін для усунення виявлених порушень. Ситуація не покращувалася. Можемо сказати, що дедалі ставало гірше.

Протягом всього часу поруч з громадою була голова Миколаївської обласної ради Вікторія Вікторівна Москаленко, якій Вітовчани делегували повноваження захищати їх інтереси у головному представницькому органі влади Миколаївщини.

«Я тут повністю підтримувала громаду. Ось дивіться, протягом майже 5 років я разом з мешканцями намагалася вплинути на перевізника МІТАП. Ми вимагали, щоб рівень послуг з пасажирських перевезень відповідав елементарним людським умовам. Керівник підприємства погоджувався з усім, але нічого не змінював! Над пасажирами просто знущалися. На численні звернення жителів населеного пункту відреагували фахівці управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області і здійснили рейдові перевірки. Факти порушень чинного законодавства були виявлені. Як приклад, неякісний стан рухомого складу. З відповідним листом вони звернулися до облдержадміністрації з пропозицією припинення договору на здійснення перевезень ТОВ «Мітап»,-зазначає, пригадуючи деталі непростої історії протистояння з перевізником, Вікторія Москаленко.

Зрештою, завдяки неймовірній концентрації зусиль жителів району, голови обласної ради Вікторії Москаленко, представників депутатського корпусу облради, спеціалістів управління інфраструктури облдержадміністрації і особисто очільника області Олексія Савченка, працівників управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області кризу було подолано. Тобто , іншими словами, знущання над пасажирами з боку перевізника припинено! На сьогоднішній день укладено тимчасовий договір на перевезення з ТОВ Оріон Авто. Хоча, певні скептики стверджували, мовляв, це нереально. Найближчим часом буде проведено новий конкурсний відбір на право перевезення по маршруту Миколаїв – смт Воскресенське.

«Я хочу подякувати усім разом і кожному особисто. Усім, хто разом з нами боровся, допомогав і виконав добросовісно свою роботу. Слова вдячності хочу висловити Олексію Савченкові, Валентину Гайдаржи, Андрію Максименку жителям району і Олександру Гринюку. Працюємо далі разом з громадою на благо, а не заради успіху! Разом – ми сила!”,- подякувала у своєму Фейсбуці голова обласної ради Вікторія Москаленко.

 Скориставшись послугами підприємства Оріон-Авто мешканці Воскресенського Вітовського району області відчули разючу різницю. У соціальних мережах вдячні Вітовчани почали писати Вікторії Вікторівні і усім, хто доклав зусиль для вирішення їх проблеми.
«Дозвольте від нашого загалу подякувати усім, хто не залишився у стороні, підтримав нас у нелегкий момент і допоміг вирішити проблему неякісних пасажирських перевезень. Перш за все, слова вдячності хочемо висловити Вікторії Вікторівні Москаленко. Вона разом з нами була протягом всього складного періоду від початку і до кінця. Також дякуємо Олексію Савченкові, Валентину Гайдаржи, Олександру Гринюку і усім, хто здійснював перевірки, Андрію Максименку, Віктору Сторчеусу, Миколі Склонному, Сергію Сікорському! Розуміємо, що вирішення цього надскладного питання потребувало комплексного підходу. Надалі також розраховуємо на Вашу підтримку і допомогу. Протягом одного робочого дня ми зробили позитивні висновки про роботу нового перевізника. Сподіваємось на розвиток і короткого маршруту! Дякуємо Вам. Ви усі – люди з великої літери!»,- написала Марина Ісакова-Дзіс.

Миколаївська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН