Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представниця Чаплинської територіальної громади перемогла на щорічному обласному конкурсі читців «Світлиця Кобзаревих дум»

На початку весняної пори ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря, сподвижника української національної ідеї, світоча українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня минула 205-та річниця з дня його народження.

У цей день на базі Новокаховського міського Палацу культури відбувся щорічний обласний конкурс читців «Світлиця Кобзаревих дум», присвячений пам’яті Т.Г.Шевченка. Майже 5 годин тривав конкурс, до якого завітали понад 25 читців та 5 поетичних театрів з різних куточків нашої області, а саме: Великоолександрівського, Олешківського, Верхньорогачицького, Новотроїцького, Генічеського, Великолепетиського районів, представники Горностаївської Чаплинської, Любимівської, Мирненської, Виноградівської об’єднаних територіальних громад та міст Каховка, Нова Каховка та Херсон.

Конкурсній програмі передувало урочисте відкриття – виступ зведеного хорового колективу (керівники Ніна Шевелєва та Маргарита Гринь) та народного оркестру народних інструментів Палацу культури під керівництвом заслуженого працівника культури України Василя Яротника з найвідомішим музичним твором на слова Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». З вітальним словом до всіх конкурсантів звернувся мер Нової Каховки Володимир Коваленко та голова журі цьогорічного конкурсу Заслужений працівник культури України, завідувач кафедри культурології, доктор педагогічних наук, професор Херсонського державного університету Лідія Лимаренко. Після урочистого відкриття учасники та журі конкурсу, мешканці та гості міста поклали квіти до пам’ятника Тарасу.

У цьому році на конкурсі звучало не тільки Шевченкове слово, учасники також декламували вірші та демонстрували композиції з творів українських сучасних авторів, чия творчість припала на роки Незалежності України.

Хочеться відмітити, що в цьому році більша кількість учасників конкурсу – молодь. Виступи супроводжувалися вдало підібраним музичним матеріалом, звуковими та світловими ефектами, вирізнялись оригінальністю прочитання творів Кобзаря (навіть у стилі реп), кожен показав високу сценічну культуру та вдало підібрані сценічні костюми.

На конкурсі Чаплинську територіальну громаду представляла учениця 9 класу Чаплинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Яшна Поліна.

Поліна на конкурсі читала вірш Т.Г. Шевченка «Хустина» та поезію Жиленко Ірини «Спадав той день фіалками у сні».

Поліна Яшна підкорила журі своїм талантом та виконавською майстерністю, стала переможцем конкурсу і виборола диплом лауреата І ступеню у віковій категорії 14-20 років.

Щиро вітаємо неповторну та талановиту Полінку з перемогою!  Нехай Тарасове слово завжди окриляє тебе на успіх!

                      

   Крістіна Іноземцева, Завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої діяльності  КЗ «Чаплинський  культурно – мистецький Центр».

Чапалинська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН