Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області зводять третій річковий термінал

Заплановане на червень 2019 року введення в експлуатацію найбільшого в Україні перевантажувального річкового терміналу компанії “НІБУЛОН” у Тернівці Вільнянського району є одним із найбільш очікуваних інвестиційних проектів Запорізької області.

Про це в ході засідання Ради регіонального розвитку були представлені ключові інвестпроекти регіону, заявив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, передає Інтерфакс-Україна.

Компанія “НІБУЛОН” розпочала будівництво терміналу у жовтні 2018 року. Урочистий старт будівництва об’єкта був даний в рамках ІІІ Міжнародного форуму Інтеграції та Кооперації “InCoForum 2018”. Об’єкт у с. Тернівка Вільнянського  району стане третім підприємством “НІБУЛОНа” на Запоріжжі. Сума інвестицій у будівництво в Тернівці складає $23 млн.

“Завершення будівництва найбільшого в Україні річкового перевантажного терміналу “НІБУЛОНа” – серед найочікуваніших подій 2019 року в нашій області. Це поліпшить логістику регіону, розвантажить наші дороги та пожвавить економіку. Місцевий бюджет щороку поповниться на рахунок сплачених податків на понад 5 мільйонів гривень”, – додав голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль.

Планується перевезти по Дніпру 4 млн тонн вантажів, а це – економія для ремонту автодоріг у розмірі 4 млрд грн. Продовжується розбудова флоту. Річковим транспортом буде переміщатися 60% вантажів по Україні.

Перший підрозділ на території Запорізької області – філію “Кам’янка-Дніпровська” – “НІБУЛОН” побудував ще у 2010 році. У червні 2017 року компанія ввела в експлуатацію перевантажувальний термінал  філії “Хортиця” у с. Біленьке Запорізького району.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН