Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв щодо трирічного плану розвитку Херсонщини

28 лютого під час прес-конференції «Як буде розвиватися Херсонська область у найближчі три роки? Запрошення до обговорення проекту плану перспективного розвитку області на 2019 – 2021 роки», яка відбулася у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв анонсував план перспективного розвитку Херсонської області на 2019-2021 роки.

«Наш трирічний план розвитку області складено на основі планів районів, міст та об’єднаних територіальних громад Херсонщини з урахуванням інноваційного потенціалу кожної території, конкурентних переваг та стратегічного бачення їх розвитку, результатів реформ із децентралізації влади, об’єднання територіальних громад та їх фінансової спроможності, реформ у сферах освіти, охорони здоров’я, зокрема розвитку інклюзивного навчання і медичного обслуговування у сільській місцевості, та інфраструктурних змін», – акцентував увагу Андрій Гордєєв.

Він зазначив, що план включає близько 900 проектів по всім галузям життєдіяльності регіону: будівництво та ремонти закладів освіти, медицини, культури, спорту, оновлення об’єктів житлово-комунальної сфери, дорожньої інфраструктури, створення нових промислових потужностей та аграрних підприємств, стратегію розвитку відновлювальної енергетики в регіоні.

«Вперше за роки незалежності в Україні запроваджуєьься громадський бюджет. Для Херсонщини він складає понад 15 млн грн. Мешканці Херсонщини мають змогу подати свій проект, пройти конкурс, перемогти та отримати фінансування своєї ідеї. Це також ті проекти, які стосуються громадських та молодіжних організацій, та які можливо колись не були почуті чиновниками», – Андрій Гордєєв.

У березні на базі Новокаховського палацу культури відбудеться засідання обласної ради регіонального розвитку, на якому остаточно буде підбито підсумки та ухвалено план перспективного розвитку Херсонської області на 2019 – 2021 роки.

З урахуванням того, що далеко не всі жителі області зможуть взяти участь у цьому засіданні, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернувся до громадських та волонтерських організацій, небайдужих жителів, хто зацікавлений зробити процес максимально прозорим та широким, із проханням допомогти у розповсюдженні інформаційних матеріалів щодо плану перспективного розвитку Херсонської області на 2019 – 2021 роки.

Так, з 1 березня 2019 року розпочинається кампанія, за якою кожний волонтер, звернувшись попередньо до Секретаріату обласної ради регіонального розвитку зможе отримати пакет матеріалів від Голови Ради регіонального розвитку Петра Порошенка, в якому міститиметься:

  • буклети, в яких наочно відображено реалізовані ініціативи в регіоні за останні роки та основні напрямки розвитку області та найбільш вагомі проекти, які ми плануємо реалізувати на Херсонщині протягом найближчих років;
  • карта перспективних об’єктів Херсонщини на 2019 – 2021 роки;
  • опитувальний лист, за допомогою якого можна повідомити свої побажання, проінформувати про проблему або висловити критику щодо проведених або запланованих робіт (телефон гарячої лінії).

 «Наша задача – об’єднати всі гілки влади, громадськість заради майбутнього Херсонщини та всієї України», – підсумував Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН