Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв прозвітував про досягнення Херсонщини за час роботи Ради регіонального розвитку

28 лютого у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара за участю голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва відбулася прес-конференція на тему «Як буде розвиватися Херсонська область у найближчі три роки? Запрошення до обговорення проекту плану перспективного розвитку області на 2019 – 2021 роки».

Указом Президента України від 21 квітня 2015 року № 224/2015 було утворено Раду регіонального розвитку як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. Основними завданнями Ради регіонального розвитку було визначено сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.

Під час заходу Андрій Гордєєв розповів присутнім про успіхи та досягнення Херсонщини за час роботи Ради регіонального розвитку: «Упродовж п’яти років вдалося поступово вирішити більшість стратегічних питань та поліпшити загальноекономічний стан у регіоні завдяки успішному впровадженню цілого ряду державних програм і реформ».

Так, новостворені ОТГ отримали 135,6 млн грн коштів інфраструктурної субвенції та реалізували 170 проектів: розпочали будівництво нових дитячих садків, облаштовують освітлення в населених пунктах, ремонтують школи, клуби та амбулаторії, проводять водогони, закуповують спецтехніку і забезпечують благоустрій.

В області вдалось зберегти мир, укріпити рубежі, посилити спроможність армії, завдяки чому інвестори зараз з впевненістю дивляться на Херсонщину, інвестують в її розвиток, а туристичний потік до наших курортів щороку збільшується.

Протягом 2014 – 2018 років вітчизняними та іноземними інвесторами в області реалізовано близько 70 масштабних інвестиційних проектів на суму понад 10,5 млрд грн. У результаті їх впровадження тільки за останні 2 роки до зведеного бюджету додатково надійшло більше 70 млн грн податків та зборів. Створено понад 1000 нових робочих місць.

Також під час конференції очільник області Андрій Гордєєв розповів і про ремонт доріг: «У 2016 – 2018 роках обсяг фінансування робіт на автомобільних дорогах загального користування становив 1 мільярд 273 млн грн. У 2017 році за довгий час існування дорожньої інфраструктури вдалося побудувати майже 28 км нових доріг. 2018 рік став рекордним в частині фінансування дорожньої інфраструктури».

Щодо освіти, то Андрій Гордєєв зазначив, що на Херсонщині відкрито 6 закладів дошкільної освіти, створено 948 додаткових місць у дитячих садках та 20 опорних школах, придбано 42 нові шкільні автобуси, оснащено 134 сучасні навчальні кабінети, а також запущено 7 інклюзивно-ресурсних центрів, придбано сучасні інтерактивні засоби корекції для 254 інклюзивних класів. На разі створюється 17 навчально-практичних центрів професійної освіти.

У сфері охорони здоров’я відбулися також значні зміни. Так, за 5 років в області створено 29 центрів первинної медико-санітарної допомоги, відкрито 7 пунктів постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, 2 центри сателітного гемодіалізу. До того ж в області було запущено програму «Електронна охорона здоров’я».

Не залишилася поза увагою і спортивна сфера. Протягом 2016 – 2018 років в області відкрито 25 майданчиків зі штучним покриттям та виділено кошти з державного бюджету і залучено кошти місцевих бюджетів на будівництво ще 12 таких майданчиків.

Галузь культури також зазнала змін на краще: було відроджено Кам’янську Січ, «Чорноморські ігри», поновлено роботу по реставрації будівлі Обласного Палацу культури, а також зроблено капітальний ремонт фойє Херсонського академічного обласного театру ляльок.

«Однак, перерахованих результатів звичайно недостатньо для повноцінного розвитку регіону. Ми продовжуємо нашу роботу щодо процвітання Херсонщини. Впевнений, що це в наших силах і разом у нас все вдасться», – підсумував голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН