Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв: «Аграрна сировина та товари Херсонщини завойовують нові ринки»

27 лютого голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у регіональній конференції «Створення умов для реалізації експортного потенціалу» в рамках агропромислової виставки «Фермер-2019», яка відбулася у ККЗ «Ювілейний».

Серед присутніх – представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, галузі науки та освіти, а також сільгоспвиробники, фермери, споживачі сільськогосподарської продукції та представники переробних підприємств, супермаркетів, оптових ринків.

«Ми всі добре розуміємо, що у наш час багатьом сільськогосподарським підприємствам необхідно докладати максимум зусиль, щоб вистояти в непростих економічних умовах. Один із шляхів для вирішення цього питання – експорт продукції. Враховуючи наявність значних природних факторів, вигідне геополітичне розміщення, саме Херсонщина має значний потенціал у розвитку експортоорієнтованих галузей АПК країни. Наша аграрна сировина та товари з кожним роком завойовують нові ринки», – зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Також він підкреслив, що з економічного погляду експорт для місцевих підприємств є потужним джерелом інвестицій, а для області – наповненням бюджету валютною виручкою.

Під час заходу спікери обговорювали створення умов для збільшення експортних можливостей та розширення ринків збуту сільськогосподарської продукції. А також  аналізували фактори впливу та механізмів стимулювання експортного потенціалу підприємств.

Крім того, у рамках конференції присутніх було ознайомлено з програмами державної підтримки агротоваровиробників. Так, у 2018 році з державного бюджету на підтримку аграрного сектору економіки Херсонської області залучено быльше 99 млн грн фінансової підтримки.

Підбиваючи підсумки конференції, Андрій Гордєєв подякував херсонським фермерам, адже 33% у бюджеті області – це надходження від аграрного сектору.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН