Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська активістка вважає, що розгляд справи про її побиття затягується навмисно

10 липня у стінах Херсонської мерії на журналістку та громадську діячку Євгенію Вірлич було здійснено напад. 18 лютого відбулось перше судове засідання у цій справі. До цього моменту розгляд переносився двічі через те, що прокуратура вчасно не передала обвинувачувальний акт до суду.

Сьогодні на засіданні XXVII сесії Херсонської міської ради Євгенія Вірлич зазначила, що розгляд її справи, як і резонансні напади на журналістів та активістів у Херсоні, замовчуються і затягуються.

«Зухвалий фатальний напад на керуючу справами, розбійний напад і погром офісу «Самооборони», в якому постраждала Наталя Вотеічкіна, стрілянина у прес-клубі «Новий день». І досі жоден винний не просто не відповів – злочини нівелюються, жертви дискредитуються, а винні весело розгулюють на свободі, демонструючи свою безкарність. До речі, якщо дуже добре придивитись, винуватці принаймні у трьох зазначених мною злочинах можуть опинитись одними і тими самими особами або пов’язаними із ними. Замовники – так само», – сказала Євгенія Вірлич.

За словами громадської діячки, розгляд її справи відкладений ще на два місяці. У своєму зверненні до прокуратури вона вимагає контролю за розслідуванням зазначених справ і службового розслідування стосовно осіб, які надали документи до суду із затримкою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН