Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ПриватБанк запускає нові програми підтримки херсонських аграріїв

13 лютого відбулася робоча зустріч керівництва Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА з представниками регіональних відділень банківських установ щодо реалізації в області державних програм фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у 2019 році. Традиційно на таку зустріч був запрошений ПриватБанк – безперечний лідер із надання банківських послуг херсонським аграріям.

У 2019 році через банки буде здійснюватись наступна фінансова допомога в галузі АПК:

  • компенсація 25% вартості сільгосптехніки вітчизняного виробництва (постанова КМУ № 130 від 01.03.2017);
  • компенсація відсоткової ставки за кредитами, залученими для покриття витрат у галузі тваринництва; компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів (постанова КМУ № 107 від 07.02.2018);
  • для фермерських господарств – додатково 15% компенсації вартості вітчизняної техніки, компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва та часткова компенсація вартості відсотків за залученими кредитами (постанова КМУ № 106 від 07.02.2018).
«За останній рік ПриватБанк доповнив лінійку кредитних продуктів для аграріїв з гнучким графіком погашення кредитів на сільгосптехніку з компенсацією і знизив ставку за найбільш популярною програмою фінансової підтримки галузі «АгроКУБ» до 1,6% на місяць, – зазначив керівник напрямку обслуговування малого та середнього бізнесу ПриватБанку Сергій Клюєв. – Цього року ПриватБанк запускає для агросектора низку нових партнерських програм, які допоможуть заощадити в разі купівлі техніки, насіння, добрив, а також нові банківські сервіси для аграріїв».
Сьогодні послугами ПриватБанку користується кожне друге агропідприємство або фермерське господарство України. За підсумками 2018 року частка вітчизняних аграрних компаній, що обслуговує ПриватБанк, зросла з 44 до 56%.
Станом на 1.10.2018 року фізичні особи-агропідприємці Херсонщини отримали дотацій на 8 351 000 грн – при цьому 4 901 800 грн було виплачено клієнтам ПриватБанку (59% від загальної суми).
ПриватБанк забезпечує повний комплекс рішень для агробізнесу. Детальніше про умови кредитування сільгоспвиробників можна дізнатися, замовивши зустріч зі спеціалістом банку за безкоштовним номером 3700 або на сайті банку.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН