Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Владислав Мангер не відмовляється співпрацювати зі слідством, – адвокат

Спростування інформації щодо того, що голова Херсонської облради відмовився співпрацювати зі слідством у справі Катерини Гандзюк, на Фейсбуці розмістив одинз із адвокатів Владислава Мангера, Дмитро Ільченко:

– Засобами масової інформації було поширено недостовірну інформацію з посиланням на Службу безпеки України про те, що начебто Мангер В.М. відмовляється співпрацювати із слідством у справі вбивства К. Гандзюк. З приводу зазначеної інформації, сторона захисту бажає повідомити про те, що Мангер В.М. готовий надати детальні покази незалежному органу досудового розслідування, яким не може вважатись СБУ, де проходить службу можливий підозрюваний в організації вбивства через свою агентурну мережу генерал Д. Доценко. Крім того, під час дослідження матеріалів клопотання про обрання запобіжного заходу було виявлено чисельні фальсифікації, що були спростовані у відкритому судовому засіданні. Слід зазначити і про відсутність повноважень у СБУ функцій досудового розслідування умисних вбивств (підслідність національної поліції або ДБР). З приводу цих обставин були заявлені відводи слідчому та прокурору, що є перешкодою для проведення процесуальних дій за їх участю. 
З приводу неможливості проведення дослідження на детекторі брехні, що було призначено на 11:00 22.02.2019 року, то слід зазначити, що у цей же час у слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва Хардіної О.П. призначено розгляд клопотання щодо продовження строків досудового розслідування, що виключає одначасну участь у іншій процесуальній дії. Крім того, Мангеру В.М. було заборонено користуватися допомогою захисника під час дослідження на поліграфі, хоча відповідно до КПК України участь захисника є обов’язковою при всіх процесуальних діях цієї категорії справ.
Команда захисту В.Мангера

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН