Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині акліматизували австралійського тропічного рака

На Херсонщині акліматизували австралійського тропічного рака. У штучних умовах лабораторії Херсонської державного аграрного університету вирощують маточне поголів’я, від якого отримують приплід, і молодь випускають у стави області. До кінця осені раки набувають товарної маси – 120-150 грамів.

Проект з акліматизації ракоподібних не має промислових масштабів, впроваджуються з суто науково-дослідницькими цілями. Раки – не єдині гідробіонти, що вирощуються у лабораторії аквакультури. Кафедра працює одночасно по кількох інноваційних проектах. Студенти доглядають за молюсками й мешканцями водойм.

Лабораторія «Перспектива аквакультури» відкрита торік, ще дві наукові лабораторії запрацювали на інших факультетах вищої школи. Аграрний університет взяв курс на поєднання науки і виробництва. Студенти проходять виробничу практику на трьох рибоводних господарствах області: Новокаховському заводі частикових риб, Дніпровському осетровому та Херсонському експериментальному.

Колектив кафедри біоресурсів та аквакультури уже відомий своїм проектом вирощування нетрадиційних для наших широт гідробіонтів на всю Україну. Але не зупинився на вирощуванні прісноводних видів. Науковці зараз активно працюють над освоєнням морської аквакультури. Цей інноваційний проект може стати гарним стартапом для випускників аграрного університету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН