Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині є острів зі своєю неймовірною природою та унікальним фольклором

Острів Білогрудів знаходиться прямо навпроти Голої Пристані. Дістатися до нього можна тільки на човні, так як річка Конка, що відокремлює його територію суші, досить широка.
  На острові живе близько трьохсот чоловік – тут розташоване рибальське селище. Місцеві жителі острова за століття створили свій унікальний фольклор, свою «науку виживати» в оточенні первозданних плавнів. Від предків козаків остров’яни успадкували і звичай називати один одного не іменами, а прізвиськами.
  Щорічно сюди приїжджають групи туристів, охочих помилуватися незайманою природою. Побут остров’ян туристам може здатися екзотичним. На острові практично немає автотранспорту, дороги є тільки грунтові, проте завдяки невеликій площі, яка становить близько 40 квадратних кілометрів, в машинах немає великої необхідності.
  У с.Білогрудове є електроенергія, але немає полів і практично немає городів, жителі харчуються за рахунок рибальства, розведення корів, свиней і птиці. До того ж, на острові росте багато різних видів трав. Той, хто хоч раз побував на Білогрудовому, рано чи пізно захоче туди повернутися.
  Адреса: с.Білогрудове, Голопристанський р-н, Херсонська обл.
  Кооординати: 46.551283, 32.517491
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН