Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Олійник: Польща компенсує своїм виробничим підприємствам до 40% від вартості придбання та модернізації обладнання

6 лютого Олександр Олійник, голова Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини, з робочим візитом, відвідав польський завод P.H.U. AGRO – MASZ, який розташований у місті Мишинець. AGRO – MASZ спеціалізується на виробництві, імпорті та експорті сільськогосподарських машин.

«У Польщі виробничим підприємствам компенсується до 40% від вартості придбання та модернізації обладнання, у нас – 0% компенсації на основні фонди. Відсоткова ставка за кредитуванням у Польщі від 2 до 3%, у нас же – 22% на рік. За даними Світового Банку Україні знадобиться понад 50 років, щоб наздогнати Польщу при рості економіки 3%. Нам розповідають про те, що Європа забороняє підтримувати бізнес та виробництво, проте ми бачимо, що програми підтримки у них дуже потужні. Така система сприяє створенню  нових робочих місць, дозволяє розвивати та модернізувати виробництво. Це ті кроки, які потрібні нашій країні для розвитку надважливих галузей виробництва», – наголосив Олександр Олійник, голова Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини.

Важливо зазначити, що техніка польського заводу P.H.U. AGRO – MASZ експортується до країн Європи, Японії та Африки.

Херсон daily

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН