Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському університеті завершився проект «Школа універсального репортера»

Майбутні журналісти, які здобувають освіту у Херсонському державному університеті на факультеті української філології та журналістики, протягом 9 місяців вчились записувати, знімати на відео і монтувати радіо- та телесюжети. Їхні роботи, а також – публікації для Інтернет-видань розміщені на ресурсі виші «Медіа-полігон». А деякі з цих відеосюжетів місцеві телеканали показали в ефірі.

Факультет української філології та журналістики взяв участь у конкурсі проектів Фонду розвитку засобів масової інформації посольства США в Україні і виграв.

«Ми виграли телевізійну та радіостудію, в якій працювали наші студенти протягом всього терміну реалізації. Також у рамках проекту тренери навчали студентів знімати й монтувати свої сюжети. Зараз створений ресурс «Медіа-полігон», де викладені всі напрацювання. І будь-хто з працедавців може зайти і оцінити роботу студента, а в майбутньому – запросити на роботу», – розповіла голова громадської організації «Херсонський прес-клуб», викладачка Оксана Жиляєва.

Наразі проект завершений. Але робота не припиняється. У ХДУ залишилась телестудія, яка розташовується в аудиторії 354 (її всі вже називають не за номером, а просто – «студією»). Студенти продовжують знімати сюжети не лише в стінах виші, а й у відрядженнях до інших регіонів.

«Ми розуміємо, що теоретичного навчання недостатньо для майбутніх журналістів. Вони мають опановувати практичні навички. Проект «Школа універсального репортера» навчив наших студентів самостійно знаходити теми, розробляти їх, знімати і монтувати сюжети – це те, чого потребує будь-яка редакція», – сказала завідувачка кафедри соціальних комунікацій Ольга Рембецька.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН