Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

П’ять ОТГ Херсонщини отримають більше 2 мільйонів гривень на реалізацію власних проектів

В обласному бюджеті -2019 передбачено 2 мільйони 100 тисяч гривень на реалізацію проектів п’яти об’єднаних територіальних громад, які стали переможцями обласного конкурсу. Кошти підуть на співфінансування будівництва інфраструктурних об’єктів, ремонти приміщень, зведення пам’ятних місць у селах та селищах Херсонщини.

2017 року лише дві ОТГ подали заявки на конкурс проектів розвитку територіальних громад і отримали з області 280 тисяч гривень на їх реалізацію. Торік громади стали більш активними.

«Фінансування проектів розвитку громад зросло порівняно з 2017-м у 7,5 разів. Я вважаю, дуже великим прогресом активізацію громад області і їхню участь в обласному конкурсі. І серед проектів, які подавались цього року, все менше були спрямовані на ремонти і заміну вікон (хоча це також необхідно), але все більше – на розвиток громад: будівництво спортивних майданчиків, тренажерів для занять воркаутом, зведення Алеї Героїв. Порівняно з фінансуванням з Державного фонду регіонального розвитку, обласний бюджет виділяє не такі вже й значні суми, але головне – кошти використовуються на ті проекти, які є найнеобхіднішими для місцевих громад», – підкреслила заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН