Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв привітав ШГП з 27-річчям

31 січня під час святкового концерту, який відбувся у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв привітав «Школу гуманітарної праці» з 27-річчям від дня створення.

«Виховання та становлення дітей як особистостей відбувається саме у стінах школи. Крім знань, які вони тут здобувають, у них формується характер, життєві принципи, визначаються пріоритети та будуються плани на майбутнє. Саме тому дуже важливо створити достойні та якісні умови навчання нашим діточкам. Ваша школа –він сучасний заклад освіти, який з роками став не лише затишнішим, а й безпечнішим завдяки сучасній системі охорони. Вітаю педагогічний колектив та учнів НВК «Школа гуманітарної праці» із 27-річчям рідного закладу! Бажаю подальшого процвітання та наснаги для виховання нового покоління, яке прославлятиме Херсонщину на весь світ!», – звернувся до присутніх Андрій Гордєєв.

Також до привітань долучився народний депутат України Олександр Співаковський: «Цей навчальний заклад можна поставити поряд із Фізико-технічним ліцеєм Херсона, створеним Миколою Івановичем Бабенко та Херсонським академічним ліцеєм імені Олега Васильовича Мішукова. Ці три навчальних заклади дають гарну базу знань дітям, а об’єднує їх те, що створені вони людьми, які змогли втілили свої сміливі проекти у життя».

Навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради розпочав свою роботу 31 січня 1992 року. З 1992 року до 1993 розпочався перший навчальний рік. У школі навчалося 75 учнів (5 класів: чотири перших і один другий). З  1995 року школа є базою для оздоровлення діточок  школа – сиріт та дітей з багатодітний сімей. У 2000 році НВК «ШГП» було визнано переможцем міського конкурсу «Школа року».

Залучення дітей до національних і культурно-історичних цінностей відбувається за допомогою введення нових предметів. У школі з перших днів навчання викладають дисципліни за авторськими програмами.  Програма передбачає не тільки обов’язкові дисципліни, а й такі, як: англійська та німецька мови, основи кримінального права і процесу, філософія, історія релігії, греко-римська міфологія, історія мистецтв, театр, хореографія, шахи.

З 1 вересня 2012 року у закладі було введено інклюзивне навчання.

Навчання і виховання учнів на рівні європейських стандартів забезпечує кваліфікований колектив. Специфіка ШГП в тому, що у кожному класі початкової та старшої школи працюють і класний керівник, і вихователь, що забезпечує не тільки постійний контроль з боку дорослих, а й тісний контакт дорослих і дітей, як в навчальний час, так і в позаурочний. Учні школи беруть участь у Всеукраїнських олімпіадах і посідають призові місця.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН