Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв привітав владику Даміана з Днем народження

31 січня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом зі своїм першим заступником Дмитром Бутрієм привітав високопреосвященного владику Даміана з 88-річчям, яке священнослужитель відзначав днями раніше – 29 січня.  

Ставши архієпископом Херсонським і Таврійським, Даміан словом Божим благословляв наших громадян і давав праведні настанови. Своєю увагою він нікого не оминав, бо в кожній людині бачив дитину Божу. Господь наділив владику потужною силою Віри і Надії, і він зміг передати Віру тим, хто шукав Бога і зумів донести Надію тим, хто її втратив.

У минулому році рішенням Священного Синоду його було відправлено на покій. Але і після цього, незважаючи на поважний вік, владика Даміан став безпосереднім учасником становлення незалежної Православної Церкви України та взяв участь в Об’єднавчому соборі.

«Владика переконаний, що віра має об’єднувати, не залежно від національності та мови. Саме тому він присвятив більш ніж півстоліття служінню Господу й церкві. Цінуємо величезний вклад високопреосвященного архієпископа до процесу становлення Православної Церкви України на Херсонщині! Від щирого серця бажаю владиці Даміану здоров’я, міцності духу та Божої благодаті! Многая літа!», – наголосив Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН