Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці хочуть мати щасливу родину

На базі Херсонського регіонального центру розвитку сім’ї та батьківства «Мій дім» відбувся тренінг, на якому більше 50 учасників пройшли навчання і отримали сертифікати тренерів і вчителів для загальноосвітніх шкіл за програмою “Школа подружнього життя”.

Під час соціологічних опитувань, які проводились за останні декілька років різними інститутами та громадськими організаціями, більше 70 % молоді в Україні головною цінністю для себе визначили сім’ю.

Але, на жаль, як створити щасливу родину, як виховувати дітей, не навчає майже жоден навчальний заклад! В 2018 році дві програми були схвалені Міністерством освіти і науки України та рекомендовані для викладання у загальноосвітніх школах та інших навчальних закладах – «Основи сім’ї» Адріана Йосиповича Буковинського та «Школа подружнього життя» Олега Валерійовича Олійника.

Минулого тижня, 25-26 січня на базі Херсонського регіонального центру розвитку сім’ї та батьківства «Мій дім» відбувся тренінг, на якому більше 50 учасників пройшли навчання і отримали сертифікати тренерів і вчителів для загальноосвітніх шкіл за програмою “Школа подружнього життя”.

Досвідчений тренер Олег Олійник презентував свій новий методичний посібник «Школа подружнього життя» для вчителів 9-11 класів, схвалений Міністерством освіти і науки України у 2018 році, а також методичні посібники для тренерів. Методика і відповідна програма пройшла апробацію протягом останніх 10 років в різних регіонах України. Її використання має позитивні результати.

Окрема увага приділяється відбору викладачів та тренерів, які будуть безпосередньо впроваджувати програму в дію. Практично всі учасники відзначили, що програма дуже чітко структурована, має компетентнісний підхід, викладання та матеріали уроків сформовані доступною для учнів та слухачів мовою.

Більшість вчителів, соціальних працівників, які брали участь в тренінгу, зазначили, що матеріал є дуже корисним навіть й їм самим для практичного використання в своєму особистому подружньому житті. Сьогодні на Херсонщині вже звичною практикою стало проведення тренінгів за участю фахівців з України, США, Ізраїлю, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Польщі тощо.

Однією з найкращих платформ для проведення тренінгів став Регіональний тренінговий центр (РТЦ) «Мій дім». Велика подяка керівнику Юрію Маринчаку, тренінг-менеджеру Наталі Купріяновій та керівнику проекту допомоги родинам у складних життєвих обставинах Людмилі Афанасьєвій.

Всім учасникам тренінгу бажаю успіхів у реалізації отриманих знань! Андрій Яценко, резидент Кабінету Експертів Руху “Всі разом!”

Андрій ЯЦЕНКО,
голова ГО “Національний конгрес батьків України”

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН