Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині катастрофічно не вистачає робочих місць

Послугами обласної служби зайнятості скористалися торік понад 32 тисячі безробітних. Сьогодні на обліку перебувають майже 11,2  тис. зареєстрованих осіб, з яких половину складають жінки, третину — безробітна молодь віком до 35 років.

— Наша служба активно реагує на виклики ринку праці і, як результат, за підсумками минулого року за допомогою служби зайнятості забезпечено роботою більше 24 тисяч осіб, — повідомив директор обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов.

Важливо зазначити, що впродовж минулого року роботодавці області надали до служби зайнятості 26 тис. вакансій, що на 8% більше попереднього року. Діє ефективний механізм стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць: понад 400 безробітних були працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.

За словами Євгенія Єрашова, до громадських та інших робіт тимчасового характеру торік було залучено майже 5 тисяч осіб з числа безробітних, стільки ж пройшли навчання за замовленням роботодавців.

Як інформує обласне управління статистики, у грудні 2018 року середній розмір допомоги безробітним Херсонщини дорівнював 2668 грн, а на кожне вільне робоче місце претендувало 20 осіб.

Анатолій НІКОЛАЄВ

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН