Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітніх закладів на Херсонщині, які впроваджують інклюзивне навчання, стало більше на 51 одиницю

Про це на Фейсбуці повідомляє Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації:

 – 25 січня у Києві відбулася Всеукраїнська конференція з інклюзивної освіти за участі Президента України Петра Порошенка та Першої леді Марини Порошенко, де Херсонщина прозвітувала про досвід впровадження інклюзивної освіти.

На початку засідання Петро Порошенко зазначив:«Інклюзія – це не лише для дітей з особливими потребами. Інклюзія – це не лише для їхніх родин, батьків. Інклюзія – це для всіх нас, громадян України, для нашої держави. Це характеристика нації на те, чи складає вона іспит на європейськість. Це одна з тих реформ, які змінюють не окремий сектор економіки чи державного управління. Це частина найважливішої і, я мушу сказати, найскладнішої, але водночас найпотрібнішої реформи, бо полягає вона в тому, що ми перетворюємо і змінюємо саме суспільство українське».

Щодо впровадження інклюзивної освіти в Херсонській області, то протягом трьох років кількість закладів загальної середньої освіти нашої області, в яких впроваджується інклюзивна форма навчання збільшилася на 51 одиницю.

Найбільш активно інклюзія впроваджується у Бериславському, Білозерському, Генічеському, Олешківському районах та в м. Херсоні.

Пріоритетом обласної влади на 2019 рік є розширення мережі інклюзивно-ресурсних центрів, відкриття ресурсних кімнат.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН