Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як функціонуватиме первинна ланка медичної допомоги в ОТГ Херсонщини

Про важливі аспекти повноцінного функціонування закладів первинної ланки медичної допомоги, серед яких і підготовка фінансового плану закладу, основні джерела доходів, укладання колективних договорів говорили 21-22 січня на базі Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», спільно з головними лікарями, бухгалтерами та фінансистами ЦПМСД Херсонщини.

Під час тренінгу «Фінансовий план надавача первинної медичної допомоги. Управління фінансами» практичним досвідом роботи поділилася Анна Ліщишина, заступник головного лікаря з економічних питань Кам`янець-Подільського ЦПМСД.

Радниця з питань муніципальних послуг Херсонського ЦРМС Оксана Гуцоляк зауважила, що «згідно річного звіту Національної служби здоров`я України у Херсонській області функціонує дванадцять закладів охорони здоров’я первинного рівня, що уклали договори с НСЗУ, в тому числі три заклади ПМД є власністю об’єднаних територіальних громади (Кочубеївська ОТГ, Виноградівська ОТГ, ОТГ Нова Каховка). Станом на 27.12.2018 в Херсонській області в системі e-Health працюють 34 заклади ПМД та 689 лікарів, підписано 59% декларацій від загальної кількості зареєстрованого населення. Упродовж 2018 року автономізовано в області 23 надавача первинної медичної допомоги і процес триває!».

Херсонщина має гарні якісні та кількісні показники впровадження реформи медицини на місцях, проте багато роботи попереду. Кінцева мета – покращення медичних послуг та наближення їх до людей!

Херсонський центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН