Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Школа молодого учителя» завітала до Андрія Гордєєва

23 січня очільник Херсонщини Андрій Гордєєв у залі засідань Херсонської обласної державної адміністрації зустрівся з представниками «Школи молодого учителя» Генічеського району, яка працює вже не перший рік і має на меті підвищувати кваліфікацію освітян, зокрема відбувається обмін досвідом між старшим поколінням і молодими кадрами. Також вчителі виїжджають до обласного центру і знайомляться з освітнім процесом кращих навчальних закладів.

Під час спілкування освітяни поцікавилися у голови облдержадміністрації можливістю створення у Генічеському районі інклюзивно-ресурсного центру, відкриття окремих педагогічних спеціальностей у Генічеському медичному училищі,  організацію курсової перепідготовки на базі провідних закладів загальної середньої освіти м. Генічеська, а також функціонування в регіоні програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області».

«Ціль номер один – зробити все, щоб наші діти не виїжджали закордон, а залишалися на Херсонщині, розвивали її та прославляли. Тому 2018 рік був роком підтримки ініціатив молоді та залучення її до процесу реалізації пріоритетів економічного розвитку Херсонщини. Так, на базі Херсонського державного університету відкрито «Школу аграрного лідера», у Херсонському державному університеті розпочали функціонувати 3 унікальні лабораторії, у Херсонській державній морській академії – 4. Також розпочато процес створення регіональних холдингів  закладів вищої освіти: медичного, технічного, аграрного, морського та педагогічного. Наразі здійснюється  приєднання Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського та Генічеського медичного училища до ХДУ як його структурних підрозділів. Крім того, відкрито 2 нові спеціальності: «медицина» у ХДУ, «архітектура та містобудування» у ХДАУ. Для забезпечення потреб економіки області у кваліфікованих кадрах  за обласною програмою у закладах вищої освіти  навчається 227 осіб: 166 воїнів АТО та 61 особа з числа випускників шкіл. Коли ми тільки починали впровадження цієї програми, то відтік молоді з області був 75%. Наразі цей показник знизився і становить 69%», – розповів Андрій Гордєєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН