Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв оглянув оновлення матеріально-технічної бази НВК №56

21 січня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським завітав до Херсонського навчально-виховного комплексу «Дошкільного навчального закладу – спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназії» №56, щоб оглянути оновлення матеріально-технічної бази закладу.

Напередодні новорічних свят у старшій школі було відкрито новий кабінет математики, який облаштовано сучасною комп’ютерною технікою та електронною дошкою. Учні та вчителі зазначають, що за наявності сучасної мультимедійної апаратури стало набагато легше проводити заняття, засвоювати матеріали та виконувати самостійні роботи.

Також гостям продемонстрували новий ресурсний центр, де вчителі не тільки з Херсону, а й усієї області зможуть навчатися й підвищувати власну кваліфікацію. Даний проект дає можливість не лише підвищувати кваліфікацію педагогічних працівників, а й дозволяє їм ставати агентами змін Нової української школи.

«Сьогодні дійсно приємного оглянути матеріально-технічну базу 56 школи, яка дозволяє нашим дітям більше навчатися та ставити ще розумнішими. Адже якщо бажаєш бути успішними – навчайся! У наших планах на 2019 рік повністю комп’ютеризувати всі школи в області та місті за програмою Президента України. Ми робимо все, аби діти навчалися в комфортних та сучасних умовах», – зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

«Процес децентралізації дає можливість місцевому бюджету в поєднанні з обласним і державним бюджетами вирішувати проблеми: змінювати технологічне оснащення шкіл для нашого молодого покоління. Адже молодь завжди хоче залишатися там, де є комфорт, а задача влади створювати його», – розповів Олександр Співаковський.

У рамках візиту голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв та парламентар Олександр Співаковський зустрілися з педагогічним колективом навчального закладу і обговорили підвищення якості навчального процесу, засади програми Нової української школи, а також підняли питання щодо функціонування програми Людського капіталу в області.

«Коли ми тільки починали впровадження програми, то відтік молоді з області був 75%. Наразі цей показник знизився і становить 69%. Програма людського капіталу діятиме і у 2019 році, адже нам потрібно близько 1700 вчителів та 1500 медиків. Тому покращуючи умови навчання наших дітей ще у школі та підіймаючи професійний рівень викладачів, ми показуємо дітям, що на Херсонщині варто залишатися та будувати тут своє майбутнє!», – зазначив Андрій Гордєєв.

Після спілкування голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та народний депутат України Олександр Співаковський вручили викладачам новий проектор, якого не вистачало школі. А також повідомили працівникам приємну новину: за програмою соціально-економічного розвитку на заклад виділили близько 3 млн грн на нову систему опалення та ноутбуки.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН