Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка відсвяткувала Водохреще (фоторепортаж)

Сьогодні український народ відзначає свято Водохреща. В Новій Каховці до нього, як зазвичай, готувались творчо. Про це повідомляє кореспондент Online Нова Каховка.

Вже багато років свято проходить на Хрещенській купелі, що на березі Дніпра між міською пристанню та рятувальною станцією.  Але цього року вирішили дещо змінити звичний формат.

І ось у Хрещенській купелі, де багато мешканців міста вже звикли у цей святий день приймати Хрещенське купання, вирішили о 10:00 силами творчого колективу міського Палацу культури «Вітер мандрів» провести невеличкий концерт для тих, хто прийде у звичний час на звичне місце, щоб зануритися в освячену воду.

І таких виявилося чимало. Штовханини в самій купелі не було, але люди один за одним занурювалися в воду. Були тут і містяни, і військові з частини, що розташована у Новій Каховці.

У той самий час в Андріївському соборі Української православної церкви віряни були присутні на святковій службі та освяченні води, яку правив Єпископ Новокаховський та Генічеський Філарет.

Потім кожен мав змогу отримати свою краплинку освяченої води з віяла священиків.

О 12:00 на міському пляжі зібралися на свято Водохрещі віряни Православної церкви України.

Молебень та освячення води проводив отець Миколай, клірик храму Святого Миколая.

Художні колективи міського Палацу культури «Чисті ключі» та «Джерела» своїми піснями створили людям, що прийшли на свято, гарний настрій та відчуття доброти й святковості.

А після служби всі, хто мав бажання, теж занурилися у води купелі з джерельною водою.

Для таких людей військові підготували два великих намети, де чоловіки та жінки мали змогу переодягнутися та зігрітися після Хрещенського купання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН