Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викрито факти незаконного споживання теплової енергії АТ «Херсонська ТЕЦ»

З 11 по 15 січня 2019р. працівниками підрозділу «Теплові мережі» АТ «Херсонська ТЕЦ» встановлено два факти незаконного використання теплової енергії підприємства. Так 11.01.2015р. було виявлено несанкціоноване підключення пластикової труби в подавальний трубопровід ТЕЦ. Труба була спрямована в бік лазні і автомийки по вул. 49 Гвардійської Херсонської Дивізії, 18-А, які не є абонентами Товариства. З метою запобігання відбору тепла, працівники ТЕЦ відключили трубопровід подачі та організували щоденне його обстеження. Чергова перевірка показала, що пластикова труба вже демонтована невстановленими особами.

Наступна незаконна врізка була виконана для можливого опалення майнового комплексу стадіону «Старт», який належить ВАТ ХБК, та, наразі, здається в оренду. Невстановлені особи доповнили відсутні ділянки трубопроводу, зірвали пломбування, повністю відкрили засувки, відновивши теплопостачання. В результаті Херсонська ТЕЦ, яка і так знаходиться у скрутному фінансовому становищі, понесла збитки у сумі 1 млн. 600 тис. грн.

За фактами порушень співробітниками поліції було зареєстровано кримінальні провадження за статтею 188-1 Кримінального кодексу України – «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання». Наступного дня після фіксації незаконної врізки представники ТЕЦ разом із поліцією зафіксували зниження температури теплоносія у ній, що свідчить про дії, направлені на знищення доказів незаконного споживання теплової енергії зловмисниками. Зараз тривають першочергові слідчі та процесуальні дії для дослідження всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Найближчим часом справи будуть передані до суду.

АТ «Херсонська ТЕЦ» попереджає, що фахівці підприємства і надалі проводитимуть роботу з викриття місць незаконного споживання теплової енергії. Товариство звертається до громадян міста з проханням, якщо ви володієте інформацією щодо таких фактів, повідомляйте за номером 51-80-51, 36-61-20. Анонімність гарантується.

прес-служба АТ “Херсонська ТЕЦ”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН