Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізують проект з відновлювальної енергетики

15 січня голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв у своєму кабінеті провів зустріч з інвесторами проекту будівництва Дніпро-Бузької ВЕС Томом Хенсоном, співзасновником компанії «Greenworx Holding», та Емілем Бакічем, регіональним менеджером французької компанії «АKUO Energy».

Спілкування було присвячене практичним питанням початку будівництва Дніпро-Бузької ВЕС у Білозерському районі Херсонської області.
Уже незабаром у Херсонській області розпочнеться реалізація проекту в галузі відновлювальної енергетики.

Так, Дніпро-Бузька вітрова електростанція матиме загальну потужність 110 МВт і складатиметься з 25 турбін. Вона розташовуватиметься на відкритій місцевості з перепадами висот від 25 м до 42 м. Майданчик було обрано через його потужний вітровий ресурс, близькість до морських портів, що полегшує вирішення логістичних проблем проекту.

Обласна й місцева влада забезпечують сприятливі умови для реалізації інвестиційних проектів, на чому неодноразово наголошував очільник Херсонщини Андрій Гордєєв. Це зумовлено тим, що будівництво вітрової електростанції забезпечить нові робочі місця для місцевої громади та збільшить надходження до місцевого бюджету. 

Нагадаємо, що 21 вересня 2018 року в рамках Херсонського міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти», який відбувся у Києві, було підписано Меморандум про співпрацю між Андрієм Гордєєвим та директором ТОВ «Дніпро-Бузька Вітрова Електростанція» Віталієм Шубіним.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН