Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У 2019 році прослідковується позитивна динаміка обсягів фінансування на ремонт та утримання доріг місцевого значення

На це звернув увагу начальник управління автомобільних доріг загального користування місцевого значення Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації Анатолій Галамага під час прямого ефіру на «Українському радіо. Херсон» 10 січня 2019 року.

«У 2019 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах виділено 319 мільйонів гривень і окремо 79 мільйонів  – на дороги комунальної власності. Динаміка фінансування позитивна, так у 2018 році обсяг виділених коштів збільшився у 3,7 рази, а у 2019 році – в 1,25 порівняно з 2018-им», – зазначив Анатолій Галамага.

 

За його словами, наразі дороги загального користування мають двох балансоутримувачів: автошляхи державного значення утримує Служба автодоріг Херсонської області, а місцевого – Херсонська обласна державна адміністрація, тобто управління автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОДА, на балансі якого 3571 км доріг загального користування місцевого значення.

Начальник управління Анатолій Галамага пояснив, як розподіляються кошти на ремонт та утримання доріг:

«Розподіл коштів проводиться на підставі загальної отриманої суми із субвенції, далі виводиться коефіцієнт для фінансування одного умовного кілометру. План робіт формується на підставі попередніх звернень органів місцевого самоврядування, які надають свої заявки до Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації. Все це систематизується та надається на розгляд комісії, яка визначає перелік автодоріг, що потребують першочергового ремонту. До цього переліку у 2019 році входить 250 дорожніх об’єктів».

Обговорюючи питання утримання автошляхів Херсонщини під час зимового періоду, Анатолій Галамага зауважив, що контролем та очищенням доріг від снігу займаються органи місцевого самоврядування і Департамент будівництва та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН