Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стартувала деклараційна кампанія доходів херсонців

Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє мешканців Херсонщини, що з 1 січня по           1 травня 2019 року проходить кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

– особисто або уповноваженою на це особою;

– надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;            

– засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Звертаємо увагу:  у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення такої декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Крім того, у 2018 році до Податкового кодексу (далі – ПКУ) внесені зміни, якими розширено коло платників, які зобов’язані та/або мають право подати податкову декларацію. Так, зобов’язані включити до податкової декларації та самостійно сплатити податки та збори отримувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору у разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб – «єдинників» четвертої групи.

Протягом 2019 року мають право подати податкову декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни, які понесли витрати:

– на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення;

– у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, якщо такий платник має статус внутрішньо переміщеної особи за умови дотримання вимог ПКУ.

Прес-служба Головного управлінняДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН