Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олена Урсуленко привітала херсонців з отриманням Томосу

У неділю, 6 грудня, під час урочистого богослужіння у соборі Святого Георгія у Стамбулі, що є резиденцією Константинопольського патріарха, відбулося вручення томосу про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському та всієї України Епіфанію.

Секретар Херсонської міської ради  Олена Урсуленко так прокоментувала цю історичну подію  на своїй сторінці у ФБ:

 “Все починається саме з духовності . Завжди у серці та душі українців були Віра та Духовність. А міцність духу додавала впевненості у боротьбі за свій, самобутній, шлях у світовому просторі! 
Дякую Президенте України – Петро Порошенко, Ви зробили найважливішу справу: відновили вікову справедливість, повернувши свободу Українській церкві. 
Отримання Томосу – це історична подія, яка визначає майбутнє України, утверджуючи її і духовну незалежність. Нехай ці святково-різдвяні дні об`єднають нас, зміцнять нашу Віру, у кожній родині панує злагода і любов. Велика вдячність тим, хто своє життя присвятив становленню і розвитку рідної держави, українським воїнам, які стоять на захисті нашого мирного життя. Слава Україні!”

 

 

 


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН