Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кількість хворих на гепатит А у Миколаєві зросла до 62 пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я України повідомило про спалах гепатиту А на Миколаївщині, при цьому, мови про епідемію наразі немає.

Згідно даним департаменту охорони здоров’я Миколаєва, офіційно в місті діагностовано гепатит А 62 пацієнтам, з яких двоє дорослих та дитина перебувають у важкому стані. В зв’язку з цим МОЗ офіційно повідомило, що найближчим часом розпочнеться епідеміологічне розслідування і лабораторні дослідження питної води тривають.

Такі міри необхідні через те, що за попередніми даними більшість хворих на жовтяницю купували розливну воду в кіосках міста.

«Частина кіосків, які продають воду на розлив, зачинені і не працюватимуть до отримання результатів проб води. Поліція відкрила кримінальне провадження»,  — повідомили керівництво міста.

В той же час, в Міністерстві привели офіційні дані щодо захворюваність на гепатит А в Україні за останні 11 місяців 2017 року. Відтак, інтенсивний показник на 100 тисяч населення за 11 місяців становить 6,45 проти інтенсивного показника 6,27 за аналогічний період у 2016 році. Трохи гірша ситуація серед дитячого населення – 13,33 проти 13,2.

Антикор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН