Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Троє новокаховських дітей-сиріт отримали власне житло

Долучилися до відзначення визначної для них події представники міської влади, соціальних служб міста, родичі та друзі. А заповітні ключі від нової оселі вручав міський голова Володимир Коваленко. Такі подарунки – чудовий результат співпраці органів державної влади та місцевого самоврядування.

Віктор, Іван та Валерія – молоді люди, мрія яких про власне житло здійснилася. Віктор – студент 3 курсу Одеського політеху за спеціальністю комп’ютерна хімія, отримав однокімнатну квартиру. Як розповіла його опікун, хлопець вдячний усім, хто допоміг йому втілити мрію у життя. А Івану та Валерії пощастило ще більше. Вони стали власниками двокімнатних помешкань. 23-річний юнак зараз на заробітках у Франції, але як зізналася його рідна сестра, його переповнюють відчуття радості та щастя. Не приховувала піднесеного настрою і Валерія – третя щасливиця. Зараз вона навчається на 4 курсі Херсонського державного університету за спеціальністю «соціальна робота». Дівчина також має трирічного сина, тож власне житло стане чудовим подарунком не лише для неї, а й маленького городянина, пише Радіо Нова Каховка.

«Для нас важливим є те, щоб всі випробування, які випали на вашу долю, нарешті закінчилися. Відтепер ви знайшли куточок, де буде затишно. Ви ще молоді, багато чого у вас попереду. Бажаю, щоб надалі вас очікували лише позитивні емоції та почався кращий етап у вашому житті», – звернувся до молодих людей міський голова. Окрім пакета документів та ключів, молодикам передали пам’ятні подарунки та привітання з прийдешнім новим роком. Напевно, ці презенти стануть найбільш цінними під їхньою святковою ялинкою. Учасники радісної події бажали новоселам сил, аби гарно закінчити навчання та успішно стартувати у житті.

Квартири закуплено коштом державної субвенції. Вже вдруге цього року діти-сироти новокаховської громади отримали той захист, якого були позбавлені у дитинстві. Нагадаємо, у липні 2018 року було придбано 5 квартир за 1,591 млн грн цільової допомоги. Цього разу сума сягнула майже мільйону – 957 тис грн. Тож, загалом цього року надійшло державної субвенції на 8 квартир у сумі 2 млн 548 тис грн.

Окрему подяку слід висловити працівникам сфери соціального захисту населення, які доклали максимум зусиль до здійснення бажань: начальнику служби у справах дітей Оксані Поповиченко, директору міського центру соціальних служб для сім’ї Наталі Корсаковій, а також заступнику міського голови Володимиру Сироватці. Сподіваємося, власна оселя стане тим домашнім вогнищем, де завжди тепло і затишно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН