Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські підприємці використовують 6388 одиниць касової техніки

На Херсонщині станом на 01 грудня 2018 року підприємці – суб’єкти господарювання використовують 6388 одиниць касової техніки для реєстрації готівкових операцій. Порівняно з початком року загальна кількість, зареєстрованих РРО, зросла на 168 апаратів. Про це повідомили спеціалісти відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими розрахунками управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Представники бізнес-спільноти Херсонського управління фіскальної служби області використовують 60 відс. РРО, зареєстрованих у нашій області. А це 3845 одиниць касової техніки. Для порівняння, підприємці Генічеського управління здійснюють реєстрацію за допомогою 446 касових апаратів. З початку року бізнесмени з інших областей зареєстрували та здійснюють готівкові операції через 2085 РРО.

Це і є результат якісної та системної роботи по супроводженню процесу придбання та встановлення касової техніки, надання необхідної методичної та консультаційної допомоги платникам податків нашої області, яку проводять спеціалісти фіскальної служби області. Адже належний контроль за обігом готівки шляхом застосування касової техніки – звичайна практика у цивілізованих країнах.

Важливо: Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує платникам податків про участь у тестуванні електронного сервісу E-Receipt.
Для тестування пропонується безплатне клієнтське програмне забезпечення (інсталяційний пакет) для операційних систем Windows та Android, розміщене за посиланням: http://217.76.198.145/E-Receipt.
Для реєстрації кас та касирів у приватній частині Електронного кабінету створено електронний сервіс «Експериментальний проект РРО».
Даний сервіс надає можливість платникам обрати із запропонованого списку господарську одиницю та пілотний проект для участі, а також зареєструвати в режимі он-лайн касу та касирів.
За результатами тестування інформаційної системи E-Receipt ДФС надасть до Мінфіну пропозиції щодо участі у експериментальному проекті.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН