Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відтепер відстежити рух громадського транспорту у Запоріжжі можна через смартфон

За доторком пальця. Відтепер перевіряти рух громадського транспорту у Запоріжжі можна за допомогою смартфона. Спеціальний додаток, який збирає інформацію про маршрути та час на їхнє подолання, вже знаходиться у відкритому доступі.

Відсьогодні у Запоріжжі розпочав роботу спеціальний мобільний додаток “Дозор Сіті”, який відслідковує рух громадського транспорту. Тепер замість того, аби стояти вочікуванні на зупинці, можна використати цей час із користю.

Наші журналісти теж завантажили собі такий додаток і вирішили перевірити, як він працює. Обираємо місто, у якому знаходимось, необхідний вид транспорту та напрямок руху. Для прикладу позначаємо 17-й маршрут та необхідну зупинку. У правому верхньому кутку дисплея має з’явитися розклад транспорту. Автобус має приїхати на Фестивальну вже за 10 хвилин.

Дані про рух транспорту оновлюються у режимі онлайн через систему навигації GPS. Також через додаток можна дізнатися – чи може на певному автобусі чи тролейбусі доїхати людина з інвалідністю або молода мама з візочком. В управлінні транспорту кажуть: у перші дні можуть виникати збої, проте з часом додаток будуть удосконалювати.

В управлінні транспорту також зазначають: у першому півріччі наступного року до додатку планують підключити і приватних перевізників. Тож у майбутньому пасажири зможуть відслідковувати і рух маршруток.

ztv.zp.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН