Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні обрали кращих блогерів року

У Херсоні відбулася церемонія нагородження учасників та переможців VIII щорічного Конкурсу блогерів та громадських журналістів Херсонщини. Цього року урочистості проводили у затишній кав’ярні Херсона – «Чайна карта», яке виступило одним з партнерів заходу. Членами журі виступили переможці тогорічного конкурсу: Денис Кравець, Яніна Лебедєва, Наталя Якіменко, Анна Скоробагатько та інші.

«Попри те, що конкурс проходить у місті декілька років поспіль, кожного разу він – незвичайний»,- прокоментував співорганізатор Владислав Гладкий.

В номінації «Відкриття року» відзначили спільноту «Історія Нововоронцовського краю» (засновник – Андрій Селецький) та «Каховська медицина» (засновниця – Тетяна Паршикова). В номінації «Кращий блогер в Twitter, Facebook, Instagram» перемогу одержав блог японської собаки Кіміко Такара, блог  кота Тайсона та серія публікацій херсонської журналістки Ірини Саліхової “#БлогВзрослойВетрянки”.
В номінації «Кращий фото-відео блогер» перемога дісталась фотографу Олександру Корнякову, роботи якого прикрашали відомі українські галереї та були відзначені на Всеукраїнських конкурсах.

Диплом «Амброзія року» отримав Костянтин Капошилін. Підбірка публікацій розкривала тему незаконної вирубки дерев та встановлення білборду біля колишнього кінотеатру “Ілюзіон”.
В номінації «Блогер-винищувач» переміг Роман Завгородній. Його розслідування було присвячено жахливому смороду, який оповив Херсон влітку. Роман розповів, що за результатами вдалих пошуків тепер правоохоронцями проводиться розслідування щодо діяльності птахофабрики «Авангард». Топ-блогером 2018 року за рішення журі став начальник Патрульної поліції Херсонської області Констянтин Дронгаль.

Також у рамках конкурсу Кращий блогер вперше було нагороджено «Премію ім. Августа Вірлича». Перемогу з кількістю 81 бал одержала спільнота «Старий Херсон» (засновник – Костянтин Сухенко). Почесне друге місце посіла спільнота «Історія Нововоронцовського краю».

«Якщо херсонці будуть активними, ми з радістю виокремимо цю премію. Плануємо, щоб херсонці подавали власні медійні роботи»,- розповіла куратор премії, онука почесного громадянина Херсона Євгенія Вірлич.

Усі переможці були нагороджені призами від спонсорів заходу, пише Гривна.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН