Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фізичній особі – підприємцю доведеться сплатити штраф за «нелегальне» працевлаштування на суму майже півмільйона гривень

Інспекторами праці Головного управління Держпраці у Херсонській області проведено інспекційне відвідування фізичної особи – підприємця, який займається торгівлею.

В ході контрольного заходу встановлено, що роботодавець використовує найману працю чотирьох працівників, які виконували роботу продавців-консультантів без належно оформлених трудових відносин.

За порушення трудового законодавства роботодавцю доведеться сплатити штраф у розмірі 111 тис. 690 грн за кожного неоформленого працівника, а саме 446 тис 760 грн.

Головне управління Держпраці у Херсонській області наголошує, що відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Крім того, відповідно до ч. 5 ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI, роботодавцям заборонено застосовувати працю громадян без належного оформлення трудових відносин, учиняти дії, спрямовані на приховування трудових відносин.

За інформацією Головного управління Держпраці у Херсонській області

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН