Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Дорогу до пекла” в Бериславському районі обіцяють відремонтувати в новому році

Черговою жертвою аварійної дороги на мостовому переході через балку поблизу села Милове в Бериславському районі в неділю 23 грудня стала військова техніка. Не впоравшись з керуванням водій військового трейлера вилетів просто у воду.

Подібних випадків на цьому та сусідньому мостовому переході через балку біля села Новокаїри в цьому році було чимало. Іноді серйозні аварії траплялись тут кожного дня, а витягати з води постраждалі вантажівки доводилося неодноразово. Про необхідність капітального ремонту обох мостових переходів уже багато років поспіль говорять сільські голови, місцеві депутати, активісти. Не надто обнадійливі відповіді на своє звернення отримала нещодавно і Бериславська районна рада.

— Херсонська облдержадміністрація нам відповіла, що на сьогодні зроблено проектно-кошторисну документацію на проведення капітальних ремонтів мостів через ці дві балки на дорозі Мар’янське — Берислав та поточного ремонту на інших ділянках дороги в межах наявного фінансування. В листі зазначено, що це фінансування може бути здійснено за рахунок коштів районного бюджету і відповідних сільських рад, на території яких проходять ці ділянки дороги. Є у нас відповідь і “Укравтодора”, де зазначено, що вони готуються включити питання проведення капремонтів мостових переходів через балки в районі Милового і Новокаїр до переліку об’єктів на 2019 рік, — повідомив на сесії Бериславської райради 22 грудня голова районної ради Володимир Коновалов.

За словами Елеонори Гуськової, прес-секретаря голови Херсонської ОДА, у 2019 році на Херсонщині планується відремонтувати більше 100 кілометрів доріг.

— Пріоритет надаватиметься автошляхам, які ведуть до морських курортів — це Р-57, М-14, враховано і проблемну ділянку Берислав-Мар’янське. На всі роботи необхідно близько 1,5 млрд грн. Цю інформацію нам надав начальник служби автомобільних доріг області Микола Савченко, — розповіла Елеонора Гуськова.

Як доповнив голова ОДА Андрій Гордєєв, державним бюджетом на 2019 рік передбачено субвенцію на ремонті роботи доріг місцевого значення близько 400 млн грн. “Дві балки — Новокаїрська і Миловська на дорозі Т-04-03 – це проблема номер один. Зараз за кошти обласного бюджету ми розробили проект капітального ремонту. Відповідна вартість робіт – 65 млн грн. Очікуємо оголошення тендеру у січні”, — прокоментував він.

Олег БАТУРІН

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН