Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які дороги будуть ремонтувати у 2019 році на Херсонщині?

Рік, що минає для Cлужби автомобільних доріг у Херсонській області був результативним – усі заплановані роботи виконано, відремонтовано 5 ділянок, загальною протяжністю 22,2 кілометри: 6 км Р-57 Олешки-Гола Пристань-Скадовськ, 15 км М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 1,2 км Берислав-Мар’янське. Щодо планів на 2019 рік, то запроектовано відремонтувати  більше 100 км. Як і минулого року, пріоритет надаватиметься автошляхам, які ведуть до морських курортів – це Р-57, М-14, а також враховано і проблемну ділянку Берислав-Мар’янське. На всі роботи необхідно близько 1,5 млрд грн.

Цю інформацію також підтвердив і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв по завершенні ХХІІ сесії обласної ради: «Державним бюджетом на наступний рік передбачено субвенцію на ремонті роботи доріг місцевого значення близько 400 млн грн. Вже зараз ми працюємо над проектами, які будуть реалізовані у 2019 році – розпочнеться ремонт двох мостів на напрямку Берислав-Мар’янське. Дві балки, Каїрська і Миловська, на дорозі Т-04-03 – це проблема номер 1. Зараз за кошти обласного бюджету ми розробили проект капітального ремонту. Відповідна вартість робіт – 65 млн грн. Очікуємо оголошення тендеру у січні».

Службою автомобільних доріг у Херсонській області вже підготовано проект плану на 2019 рік щодо реконструкції, ремонтів та утримання автомобільних доріг державного значення регіону. Документ наразі знаходиться на погодженні в Укравтодорі. Якщо все буде затверджено, то ремонт виконають на всі 100%, підсумовує начальник Служби автомобільних доріг у Херсонській області Микола Савченко.

Ознайомитися зі списком запроектованих доріг можна у прикріпленому файлі.

Нагадаємо, що Служба автомобільних доріг у Херсонській області з 01.01.2018 року опікується автошляхами державного значення. До їх складу входять: магістральні дороги (М-14, М-17 та  М-18), 3 автомобільні дороги регіонального значення (Р-57, Р-81, Р-47), а також 12 територіальних доріг, що з’єднують між собою районні центри Херсонської області. Загальна протяжність складає 1435 км., 90% яких знаходяться в незадовільному стані та потребують ремонту.

Решту доріг, а це обласні та сільські, на сьогоднішній день знаходяться на балансі відповідного управління Херсонської обласної державної адміністрації, їх загальна протяжність близько 3,5 тис км.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН