Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій

12 грудня, в рамках реалізації Плану пріоритетних дій Уряду України та з метою оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної освіти на базі Херсонського професійного суднобудівного ліцею урочисто відкрили навчально-практичний центр зварювальних технологій.

Заклад створено для якісної підготовки учнів на сучасному обладнанні за європейськими стандартами за напрямком електрогазозварник. Це 12-ий навчально-практичний центр на базі закладів професійної освіти в області, але поки що єдиним за напрямком зварювального виробництва. Привітав з урочистою подією присутніх заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

«Сьогодні у нас почесна місія, – в рамках програми Уряду ми відкриваємо черговий навчально-практичний центр. І мені дуже приємно, що цей заклад створений, на мій погляд, в перспективному місці. Саме тут має відродитися слава Херсонщини і Херсона, зокрема, як міста корабелів. Я впевнений, викладачі, які працюють у цьому закладі пам’ятають часи коли заклад готував багато студентів, які завжди мали роботу та вважалися елітою цього міста. Я переконаний, що розуміючи традиції та славу, яку мав Херсон серед країн світу, Уряд і реалізовує програму по відновленню і зміцненню навчально-практичних центрів. Не може бути майбутнього, без таких сучасних навчальних закладів, де можна виховувати тих, хто буде любити свою професію і присвятить своє життя відродженню та розбудові цій галузі, що вкрай важлива для економіки нашої держави», – наголосив Андрій Балонь.

Зокрема, на придбання сучасного обладнання з державного бюджету виділено 2,3 млн грн. Новітній центр сприятиме якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб машинобудівної та суднобудівної галузей з професій: електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних і напівавтоматичних машинах, зварник.

Також центр дає можливість наблизити освітній процес до сучасного виробництва і впроваджувати дуальну форму навчання спільно з кращими промисловими підприємствами області.

У свою чергу директор Херсонського професійного суднобудівного ліцею Юрій Новосад наголосив: «Центр дає можливість навчати наших учнів на високотехнологічному обладнанні, а майстрам виробничого навчання – проходити стажування та майстер-класи. Хочу подякувати особисто керівнику області Андрію Гордєєву та Уряду України за постійне відновлення бази професійно-технічних училищ Херсонщини».

Після офіційного відкриття, з промовами, нагородженнями, подяками та урочистим перерізанням стрічки, гості ознайомилися з роботою Центру. В області вже діє дванадцять навчально-практичних центрів, які здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників за новітніми технологіями із застосуванням сучасних матеріалів, обладнання та інструментів, а також сприяють налагодженню ефективного зв’язку між підприємствами, виробниками та ПТНЗ.

Система профтехосвіти покликана готувати людину до праці, пробудити в ній бажання вчитися та вдосконалюватися. Реалізація цього проекту спрямована на підготовку майбутніх висококваліфікованих робітників. На сьогодні електрозварювальник – одна з пріоритетних професій, яка підтримана Урядом України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН