Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Каховській ГЕС посилили охорону

Це пов’язано з запровадженням на Херсонщині воєнного стану.

Про заборону відвідувань Каховської ГЕС ім. Петра Непорожнього делегаціями та організованими групами учнів і студентів на період дії воєнного стану повідомила прес-служба «Укргідроенерго».

— Внаслідок запровадження воєнного стану також посилюється взаємодія з органами Служби безпеки та Національної поліції України, вживаються заходи по забезпеченню надійної охорони станції та попередженню передумов скоєння терористичних та диверсійних проявів. У відповідності до законодавства України охорона Каховської ГЕС забезпечується воєнізованим підрозділом, який оснащений вогнепальною зброєю та іншими спеціальними засобами.

Також на станції забезпечується здійснення заходів щодо підготовки філії до сталого функціонування в особливий період, відпрацьовуються плани приведення захисних споруд цивільного захисту до експлуатації в умовах особливого правового режиму, а також плани з організації військової охорони в умовах надзвичайного стану, — прокоментувала вона.

У зв’язку із цим керівництво ГЕС просить усіх дотримуватись чинного законодавства України і виключити будь-які дії, що можуть спровокувати охорону станції на застосування табельної вогнепальної зброї.

Зокрема, не скоювати правопорушення на території контрольованої та забороненої зон Каховської ГЕС, які позначені відповідними знаками, не заїжджати автотранспортом на території земляних гребель гідротехнічних споруд станції та на ділянки між водосховищем та дренажним каналом, не проводити самовільно будь-які земляні та будівельні роботи, розкопки, не здійснювати відбір піску і щебню.

Також заборонено заходити на плавзасобах у водну акваторію верхнього та нижнього б’єфу на відстань меншу, ніж 500 метрів від ГЕС.

Олександр ПІТОЄВ
Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН