Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні буде створено центр надання допомоги жертвам домашнього насилля

Через насилля розпалася не одна українська родина. Але більшість жертв все одно продовжують замовчувати проблему та пробачати своєму кривдникові. Статистичні дані свідчать, що у Херсоні станом на 1 жовтня до уповноважених органів надійшло близько 700 заяв про домашнє насилля, а патрульна поліція зареєструвала близько 3600 заяв. Натомість, ці цифри не можуть показати реальний стан справ, адже 3/4 жертв насилля не звертаються за кваліфікованою допомогою. Наприклад, за цей рік лише 63 людини із цією проблемою звернулися до суду.

Порятунком від цієї проблеми може стати створення у місті кризового центру допомоги жертвам домашнього насилля, адже головне це відгородити насильника від жертви.

«Ми вже знайшли комунальну будівлю, у якій зможемо розмістити майбутній кризовий центр. На сесії міськради були передбачені кошти, аби зробити там ремонт та закупити необхідне обладнання. Досвід створення таких центрів ми переймали в країн ООН», – говорить в. о. заступника міського голови Михайло Линецький.

Другим етапом роботи центру є створення на його базі притулку на 34 особи, який зможе цілодобово приймати людей, які опинилися у тяжких життєвих обставинах. Після створення центру свою роботу розпочне Всеукраїнська «гаряча лінія» для громадян, які стали жертвами домашнього насилля.

Загалом для створення та повноцінного функціонування кризового центру необхідно близько 8 млн грн.

«Це тристороння угода між Херсонською міською радою, Угорщиною та країнами ООН. У створенні центру ми вже знаходимося на фінішному етапі, залишається узгодити технічні питання. Буквально годину тому партнери з Угорщини підтвердили, що вони прийняли проект до уваги», – заявив директор Херсонського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антон Єфанов.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН