Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі розпочали святкувати Хануку

На Приморському бульварі перед пам’ятником Дюку запалили ханукію

У неділю, 2 грудня, розпочалися святкові заходи на честь єврейського свята Хануки, повідомляє Depo.Одеса.

На Приморському бульварі традиційно встановили ханукію, щоб якомога більше жителів міста дізналися про свято. Під час заходу лунали пісні, гостей свята пригощали смаколиками, тут же можна було подивитися виступ учнів єврейської школи.

Як повідомив Depo.Одеса прес-секретар єврейської громади Одеси Берл Капулкін, святкові заходи триватимуть декілька днів. Зокрема, 9 грудня, одесити та гості міста зможуть відвідати святковий ярмарок розваг “Ханукаленд”, який відбудеться у приміщенні “Укрпошти” на вул. Садовій, 10.

Довідка. Ханука – “освячення”, “новосілля”. Це єврейське свято чуда, свято перемоги у війні між святістю і нечистотою. В часи Другого Храму маленька Юдея стала провінцією елліністичної Сирії, в якій правили нащадки Селевка. Селевкидів не влаштовувало, що євреї живуть відособлено і не піддаються впливу панівної елліністичної культури. Спочатку хитрістю, а потім і силоміць вони намагаються насадити свою культуру. Врешті-решт загарбники вторглися до Храму, спаплюжили його, принесли на жертовник свиню, зарізали її і внесли кров свині у святая святих храму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН