Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині визначені райони-лідери програми “КУБ”, тривають виплати держкомпенсацій

За підсумками 3-го кварталу 2018 року ПриватБанк назвав райони Херсонської області, які стали лідерами щодо впровадження проекту “Країна успішного бізнесу” (“КУБ”). На третьому місці у цьому рейтингу Каховський район, на другій позиції Новокаховське відділення. Впевнену переможну позицію за кількістю реалізованих програм “КУБ” отримав Генічеський район.

Особливої популярності в аграрній Херсонщині набули програми ПриватБанку щодо пільгового фінансування сільгоспвиробників: «АгроКУБ», «Лізинг сільгосптехніки» та «Агросезон». Окрім цього, ПриватБанк є уповноваженим банком з часткової компенсації з держбюджету вартості придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Адаптована під потреби клієнтів малого та середнього агробізнесу, програма фінансування «АгроКУБ» стартувала на Херсонщині у березні 2017 року. Першим аграрієм області, який отримав підтримку за найбільш прийнятними умовами, став голова СТОВ «НИВА» із селища Ольгине Високопільського районуЮрій Барабаш.

Під програму компенсацій підпадають агропідприємства, які придбали техніку та обладнання з переліку, затвердженого Мінагрополітики, починаючи з 1 січня 2018 року. До вказаного списку увійшло 40 українських виробників – це майже 800 видів і марок техніки й обладнання.

Окрім цього, невеликі фермерські господарства (до 500 гектарів та з виручкою до 15 мільйонів гривень або фермерські кооперативи до 100 гектарів), які придбали техніку, починаючи з 07.02.2018 року, можуть отримати додаткових 15% компенсації (тобто всього 40%).

У 2018 році заявки на компенсацію відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами подали 15 сільськогосподарських підприємств Херсонщини, між заявниками розподілено компенсації на суму 1 633 тис. гривень. При цьому 634,890 тис. гривень компенсації виплачено позичальникам.

На сьогоднішній день рахунок у ПриватБанку мають близько 1000 сільгоспвиробників Херсонщини – підприємців та юридичних осіб. ПриватБанк забезпечує повний комплекс рішень для агробізнесу.

Детальніше про умови кредитування сільгоспвиробників можна дізнатися, замовивши зустріч зі спеціалістом банку за безкоштовним номером 3700 або на сайті банку.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН