Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судно “Бердянськ” та два інші обстріляні в Керченській протоці

У ВМС України повідомили, що спецназ Росії захопив три українські військові кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. Про це йдеться у заяві Військово-морських сил України.

«За оперативною інформацією малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ», «Нікополь» вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир «Яни Капу» також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом Росії», — йдеться у повідомленні.

У ВМС повідомили, що є інформація про двох поранених українських військових моряків.

Раніше у ВМС заявили, що російські катери атакували українськийкорабель, унаслідок чого один член екіпажу дістав поранення. Йшлося про катер «Бердянськ».

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. З екіпажу ніхто не постраждав.

Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Крім того, Україна нібито не подала заявку на проходження Керченської протоки

Українські судна зупинилися перед Керченською протокою. Крім того, Росія підняла два ударних вертольоти, заявили у ВМС України.

Згодом українські кораблі почали виходити з Керченської протоки, але російські кораблі переслідували їх та погрожували застосувати зброю.

Джерело_Громадське,

https://hromadske.ua/posts/rosiya-zahopila-ukrayinski-korabli-u-kerchenskij-protoci-vms?tg_group&fbclid=IwAR2mW7Ykl_UgyYa7Wbx85T6dZr3aOiBI_puj7Lp-kUP7ayRH1yiWAOEWoTQ

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН