Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Захворюваність на кір продовжує зростати. МОЗ закликає терміново вакцинуватися, щоб захиститись від вірусу

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за останній тиждень на кір захворіли 1 855 людей — 548 дорослих і 1 307 дітей (на 10% більше ніж минулого тижня).

Єдиний спосіб зупинити спалах кору — вакцинація.

Про це повідомяє на сторінці Фейсбук Медицина Миколаївщини.

Міністерство охорони здоров’я України закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень (посилання : http://moz.gov.ua/…/immun…/kalendar-profilaktichnih-scheplen) та якомога скоріше вакцинуватися, якщо ви пропустили планову вакцинацію. Щеплення допоможе захистити організм від вірусу кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

В усіх областях України достатньо вакцин для планової та посиленої імунізації. Станом на 16 листопада 2018 р. в Україні наявні 562 тисячі доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні і ефективні, вони доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

У зоні особливої небезпеки – діти 5–9 років (майже 32% серед усіх дітей). Це ті діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби.

Миколаївська правда

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН