Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі засудили заслуженого тренера, що потрапив зі своїми вихованцями у смертельну ДТП

Винесено вирок тренерові, що перебував за кермом автівки під час смертельної пригоди, в якій загинули двоє енергодарських школярів та матір одного з них

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на вирок Великобілозерського районного суду Запорізької області, оприлюднений 22 листопада.

Судили енергодарського тренера, який віз на ІЖ-2717 на змагання двох своїх вихованців та матір одного з хлопців. На трасі поблизу Токмака автівка зіткнулася з КамАЗом, діти та жінка загинули. Сам тренер отримав травми, унаслідок яких має тепер третю групу інвалідності.

У судовому засіданні близькі загиблих вмовляли суд не відправляти тренера за ґрати.

Суд прийняв до уваги це, а також характеристика тренера, що працює тренером-викладачем в енергодарській спортивній школі, за сумісництвом керівніком гуртків в Енергодарському центрі туризму, має звання “Заслужений тренер України”, виховав чимало переможців та призерів Чемпіонатів та Кубків України, Європи та Світу. Також судом враховано, що чоловік відшкодовує шкоду близьким загиблих.

Тренера визнано винним у порушення правил безпеки дорожнього руху. Вироком суду чоловіка засуджено до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. Окрім того, тренерові заборонено сідати за кермо упродовж трьох років.

Нагадаємо, моторошна ДТП, за яку судили чоловіка, сталася 24 грудня 2016 року на трасі Василівка – Токмак. У ній загинули двоє енергодарських школярів Олександр Жуков та Іван Венгер, а також мама останнього Наталія Луганська. Разом із тренером вони їхали на щорічний турнір із вільної боротьби у Токмак.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН