Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Досвід Грузії: на Хортиці відбудеться масове хрещення дітей

Завтра, 23 листопада, на Хортиці відбудеться таїнство духовного перенародження, яке звершується над людьми, що вступають до Христової Церкви.

О 10:00 у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, який знаходиться на острові, за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обладміністрації пройде урочисте хрещення дітей з дитячих будинків. Обряд проведе єпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ КП владика Фотій.

Захід організовує ГО «Центр «Світ Очима Дітей» та ГО «Запорізька обласна федерація танців народів Кавказу» в рамках Міжнародного фестивалю мистецтв «Дивосвіт».

«Коли я була у Грузії то дізналася, що 10 років тому вони започаткували традицію – на День святого Георгія (23 листопада) відбувається масове хрещення. Побачивши це все, відчувши атмосферу, зрозуміла, що неодмінно маємо започаткувати схоже. Прийшла з пропозицією до Владислава Мороко. Він не тільки не відмовився, але й почав перейматися цією благородною справою. Згодом ми звернулись до директора дитячого будинку, що знаходиться в Осипенківському мікрорайоні. До нашої пропозиції радо пристали. На сайті розмістили оголошення. Варто відзначити, що це не примусово. Людина має самостійно вирішити для себе потрібно їй це, чи ні. На сьогодні, ми очікуємо близько 15 діток, можливо їх буде більше. Необхідний спецінвентар (хрестики й т.і., коментар автора) закупив Департамент», – розповідає президент міжнародного центру «Світ очима Дітей» Вікторія Меренкова.

З цією визначною подією привітає діточок директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко.

Forpost

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН